Wat valt er in de omgeving te beleven?

Op 5 kilometer bevindt zich het dorp Paliseul waar je alles vindt waar je nodig hebt (Spar supermarkt, bakkerij, apotheek, slager, pizzeria, frituur, banken, toeristische dienst, etc…). 

Bovendien is er het Michelinster restaurant “La table de Maxime” dat samen met een aantal andere restaurants Paliseul tot “destination gastronomique” maakt)

In de andere richting, eveneens op 5 kilometer bevindt zich het bekende boekendorpje Redu waar boekenwurmen en liefhebbers van gezellige dorpjes en tavernes hun hart kunnen ophalen. De toeristische dienst heeft bovendien een aantal zeer mooie wandelingen in de aanbieding.

Voor de jongeren onder ons, is er het bekende Eurospace Center, dat U via interactieve tentoonstellingen wegwijs maakt in de wereld van de ruimtevaart, waarbij een aantal simulatoren U een avontuur in de ruimte kunt beleven. Ideaal om met de kinderen te doen. 

Voor activiteiten met de kinderen kan je best op de site van springintveld zoeken.

Zeker de moeite waard is een bezoekje aan de melkschapenboerderij vlak bij : bergerie d'Acremont.

 Op een wat grotere afstand is er Bouillon, bekend omwille van het kasteel van Bouillon waar je je even in de Middeleeuwen kunt terug wanen door een bezoek aan het kasteel en het bijwonen van de valkenshow.

Sart (Jehonville) maakt administratief deel uit van de stad Bertrix, waar de jaarlijkse wijnbeurs in het laatste weekend van april een absolute aanrader is en een bezoekje aan de oude leisteenmijn zeker ook de moeite waard om te leren hoe de alomtegenwoordige leisteen wordt gewonnen. Je kan zelf dineren 25 meter onder de grond !

Voor de meer actieven onder ons zijn er mountainbikes te huur in Jehonville zelf bij de lokale fietsenhandelaar. PRO CYCLE, Rue de Gurhaumont 28, 6880 Jehonville (Bertrix), contact@procycle.be, +32 (0)61/53.40.07.

Voor de liefhebbers van vlooienmarkten en brocantes : zie de website quefaire.be voor de kalender van markten.

Voor wie zich wil ontspannen in de sauna/stoombad/jacuzzi en/of verwend worden door een zalige massage : zie de website Welness center "Bulles d'O" in Bertrix. Best wel enkele weken op voorhand reserveren voor de massages.

Voor andere activiteiten (kayakken, wandelroutes, karting, quad tochten, avonturentochten en nog veel meer), zie de website van de toeristische dienst van het land van Bouillon, waar Sart deel van uit maakt.

Wandelingen

In de onmiddellijke buurt van de vakantiewoning kan je kortere wandelingen maken over veldwegen en door bossen.

Deze zijn ideaal voor families/vriendengroepen met kleinere kinderen.

Hier enkele mooie zichten die je tegenkomt.

fietsen
schaapjes
watertank
Kerk van Jehonville

De ligging was prachtig. Hele fijne grote tuin, prachtig uitzicht vanuit het huis